Portal:Fizika/Fizika Lajme

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Fizikantët në Universitetin e Harvardit kanë arritë të demostrojnë një lazer që punon me valë të brezit tera-herz. Brezi teraherz është pjesa e spektrit elektromganetik që shtrihet midis radiovalëve dhe dritës infra të kuqe (të dukshme). Lazeri është një tip laseri gjysëmpërcjellës i pompuar elektrikisht.


arkiva e artikujve të mujit deri më tani:

Prova para paraqitjes[Redakto nëpërmjet kodit]