Portal:Korça/Artikulli i muajit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Logoja e Teatrit

Edhe pse regjistrimet institucionale të kohës së pas luftës së dytë botërore, japin data ditësh e vitesh si b.f. ajo e themelimit më 1950, veprimtaria teatrale ka qenë e zhvilluar edhe më parë në këtë hapsirë. Kjo veprimtari më parë zhvillohej nga klube të djelmërisë së fund shekullit XX. Nga ato kohra në kujtesë ka mbetur shfaqja e tragjedisë "Otello" e cila u luajt rreth vitit 1890. Përndryshe teatri i qytetit në Korçë ka qenë dhe mbetet si gurrë e pashtershme e teatrit në kryeqytet, në Tiranë. >>>

Arkiva

Vendosur më:--Porrnoferr 23 Prill 2011 18:59 (CEST)

 
Parapamja e vitrinës
Logoja e Teatrit
Edhe pse regjistrimet institucionale të kohës së pas luftës së dytë botërore, japin data ditësh e vitesh si b.f. ajo e themelimit më 1950, veprimtaria teatrale ka qenë e zhvilluar edhe më parë në këtë hapsirë. Kjo veprimtari më parë zhvillohej nga klube të djelmërisë së fund shekullit XX. Nga ato kohra në kujtesë ka mbetur shfaqja e tragjedisë "Otello" e cila u luajt rreth vitit 1890. Përndryshe teatri i qytetit në Korçë ka qenë dhe mbetet si gurrë e pashtershme e teatrit në kryeqytet, në Tiranë. >>>


Vendosur më:--Dan 21 Mars 2009 18:19 (CEST)

 
Parapamja e vitrinës

Muzeu i Artit Mesjetar ndodhet në qytetin e Korçës dhe është ndërtuar në vitin 1980 dhe është vendosur në dy banesa karakteristike korçare të shpallura monumet kulture. Siç kuptohet edhe nga emri ky muze konservon trashgimin më me vlerë të krijuar nga piktorët shqiptar për pesë shekuj. Në pavilionin e artit ikonografik janë ekspozuar pikturat me prestigjoze të erës pas bizantine. Ato janë të shekullit XII e XIV.>>>