Jump to content

Portofoli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një portofol trefish me xhepa për shënime dhe karta dhe një dritare për të shfaqur një kartë identifikimi.

Një portofol është një kuti ose çantë e sheshtë që përdoret shpesh për të mbajtur sende të vogla personale si kartëmonedha, karta krediti; dokumente identifikimi si patentë shoferi, kartë identiteti, kartë klubi; fotografi, leje tranziti, kartëvizita dhe karta të tjera letre ose të laminuara. Kuletat në përgjithësi janë prej lëkure ose pëlhure dhe zakonisht janë me madhësi xhepi dhe të palosshme.

Kuletat mund të përfshijnë kapëse parash, çantë monedhash, një mbërthyes zinxhiri, rrip ose frerë ose një zinxhir. Ka kuleta të specializuara për mbajtjen e pasaportave, kartave të identitetit që vishen dhe librezave të çeqeve. Disa kuleta të pazakonta vishen në dore ose këpucë. Kuletat mund të përdoren si një aksesor mode, ose për të demonstruar stilin, pasurinë ose statusin e pronarit.