Princesha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kurora e mbretëreshave të Bavarisë

Princesha është një gradë mbretërore dhe ekuivalenti femëror i princit (nga latinishtja princeps, që do të thotë qytetari kryesor). Më shpesh, termi është përdorur për bashkëshorten e një princi, ose për vajzën e një mbreti ose princi.[1]

Referime

  1. ^ "Princess", Wikipedia (në anglisht), 2022-07-04, marrë më 2022-12-21