Jump to content

Prodhimi i djathit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Djathbërja (ose kaseikultura) është zanati i prodhimit të djathit. Prodhimi i djathit, si shumë procese të tjera të ruajtjes së ushqimit, lejon që vlera ushqyese dhe ekonomike e një materiali ushqimor, në këtë rast qumështi, të ruhet në formë të përqendruar. Djathbërja lejon prodhimin e djathit me shije dhe trashësi të ndryshme.