Jump to content

Programi i Përbashkët i Kombeve të Bashkuara në HIV / AIDS

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Joint United Nations Programme on HIV and AIDS (lexo: Xhoint Junajted Nejshëns Profram on HIV end AIDS), (sq.: Programi i përbashkët i Kombeve të Bashkuara për HIV/AIDS), ose shkurt njohur si UNAIDS është një joint-venture inovative e familjes së Kombeve të Bashkuara për të harmonizuar më mirë luftën kundër AIDS-it. Ky program bashkon përpjekjet dhe burimet e tetë organizatave të Kombeve të Bashkuara, ndër të cilat janë UNICEF, PNUD, UNFPA, UNESCO, Banka Botërore, OBSH për të ndihmuar botën që të parandalojë infeksionet e reja me HIV, të kujdeset për ata që tashmë janë të infektuar dhe të zbusë impaktin e epidemisë.

Ky program është krijuar në vitin 1995 duke filluar me punë në vitin 1996.