Jump to content

Programi i pastrimit të minave në Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Programi i pastrimit të minaveKosovë merret si ndër programet më të suksesshme në historin e pastrimit të fushave të minave. Plani ka filluar të zbatohet menjëherë pas luftës dhe ka përfunduar me shpalljen e Kosovës si terren i pastër nga minat në dhjetorë të vitit 2001. Për dallim nga hapësirat e minosura në pjesët tjera ku kanë ndodhur konfliktet e armatosura, në Kosovë tereni me mina ka qenë i freskët. Për të arritur deri te ky sukses ka ndihmuar kuptimi i rrjedhës së konfliktit.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]