Projekti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Projekti "Mjetet e komunikimit

Un kam mesuar se kemi shum mjete te komunikimit si p.sh letra ka qenë me heret,kurse sot me zhvillimin e teknologjise kan dalë edhe televizionet,telefonet,laptopet etj.Komumikimi eshte forma me e perhapur per te gjithë njerezit dhe eshte nevojë e rendesishme e çdo qytetari.Eshte komunikimi i drejtperdrejt dhe jo i drejtperdrejt.Kur dhenesi dhe marresi i mesazhit jan pran njeri -tjetrit,komunikimi eshte i drejtperdrejt.Ndersa kur dhenesi dhe marresi i mesazhit ndodhen ne largesi,ata perdorin mjete te ndryshme te komunikimi qe bartin mesazhin e tyre dhe nuk eshte i drejtperdrejtë.Ka disa rregulla komunikimi qe ne duhet ti zbatojme dhe ato janë: te ruajme sa me shum qetesine , t'i rrespektojme te tjeret po ashtu te jemi te sinqert.Shoqerite e ndryshme gjate komunikimit shprehin qendrime qe kane per qellim afrimin mes popujve dhe komuniteteve te perkatsive te ndryshme etnike,regjilioze dhe kulturore.Televizionet nuk japin vetem lajme por ato japin edhe programe mesimore programe te sporteve etj.

Karakteristikat e projektit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Projekti ka një objektiv që është i përcaktuar mirë dhe është rezultat apo produkt i parashikuar.
 • Projekti kryhet nëpërmjet një morie punësh të varura nga njëra tjetra që janë punë që nuk përsëriten dhe që duhet të kryhen sipas një renditje të caktuar paraprakisht.
 • Projekti përdor burime të ndryshme për të kryer punët.
 • Projekti ka një kuadër kohorë specifik.
 • Projekti mund të jetë një përpjekje unike që kryhet vetëm një herë.
 • Projekti ka një klient që mund të jetë një ent që jep fondet e nevojshme, një person, një ndërmarrje ose një grup prej dy ose më shumë njerëzish.
 • Projekti përfshinë një shkallë pasigurie.

Faktorët e realizimit të projektit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Qëllimi i projektit është e gjithë puna që duhet të kryhet për të kënaqur klientin.
 • kostoja e projektit është shuma që klienti bie dakord për të paguar për produktet e pranueshme të projektit.
 • Orari io projektit është kalendari që specifikon se kur do të fillojë dhe do të mbarojë çdo aktivitet brenda projektit.
 • Kënaqja e klientit është faktorë vendimtarë që përcjell çdonjërin nga faktorët e sipër përmendur dhe që paraqet reagimin e klientit gjatë realizimit të projektit, gjatë kohër së implementimit të projektit si dhe pas asaj kohe.

Cikli i jetës së projektit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Projekti zakonisht lind menjëherë pasi që të identifikohet nevoja e klientit dhe kalon nëpër tëgjitha fazat dhe nënfazat gjersa të marrë formën e tij të vërtetë dhe të vihet në shfrytëzim.

fazat nëpër të cilat kalon projekti janë :

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]