Provinca

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Provinca është një njësi territoriale. Provinca përdoret në disa shtete (kryesisht shtete më të vogla) si niveli i parë i pushtetit vendor (shëmbuj: Kosta Rika, Panama, Ekuadori, Irani, Pakistani), por ka dhe shtete ku përdoret provinca si niveli i dytë i pushtetit vendor (shëmbuj: Italia, Argjentina).