Jump to content

Publicistikë e zgjedhur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Publicistikë e zgjedhur eshte titull i librit te autorit Prof.As. Dr. Zef Gjeta i shtepise botuese Enja

Permbledhje artikujsh te publikuara ne shtypin periodik apo rajonal te botuar nga shtepia botuese Enja me Tirane Janar 2017 me ISBN 978-9928-218-18-8. Libri eshte botuar ne 500 kopje dhe ka 284 faqe. Ne kopertinen e mbrashme ka edhe nje jeteshkrim te zotit Gjeta dhe nje mundesi kontakti.

 • Zef Gjeta – Njeriu Projekt (Hyrjane forme prezantuese nga Ndoc Mulaj)
 • Trajtimi i vend
 • Ahmet Osja - kolosi I bujqësisë
 • Shega, një bimë dhe frut i jashtëzakonshëm
 • Bletaria në Dukagjin
 • Arsimi parauniversitar
 • Përmbytja dhe të përmbyturit
 • Denigrimi i figures
 • Zhvillimi I qëndrueshëm i turizmit
 • Kohë paradoksesh
 • 150 vjetori I bashkimit te Italisë
 • Aspekte te bashkëpunimit Itali – Shqipëri
 • Emergjencat- zgjidhje e problemeve reale apo thjeshtë show për TV?!
 • Rrugët tona
 • Në vendin tone
 • Dukagjini dhe monumentet e natyrës
 • Bimësia (flora) dhe shkallëzimi vetikal i saj në Dukagjin
 • Dukagjini dhe turizmi
 • Vendi i bujqësisë
 • Organizimi fermer
 • Zhvillimi rural dhe strategjia
 • Sektori i bujqësisë
 • Misri-një drith i dobishëm e më shumë përdorime
 • Markeimi i fruta perimeve të freskë dhe tregjet për këtë qëllim
 • Tregjet për marketimin e fruta perimeve të freskëta
 • Elemente të rëndësishëm lidhur me tregjet e fruta-perime
 • Intervista
 • Jo indiferent ndaj zhvillimeve aktuale
 • Mes dashurise dhe së qeshurës buron dhe jeton humori i jetës sime
 • Studiuesi Zef Gjeta rrëfen në ‘’Nacional’’
 • Zef Gjeta, karakter i dyzuar i humorit shkodran
 • Intervist me Prof. As.Dr. Zef Gjeta
 • Fjalët e Urta në Dukagjin

Tematikat kryesore

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Turizmi, kultura, zhvillime ekonomike, ekonomia e tregut.

Autori ruan nje stil te zhdervjellet dhe mjaft te sakte ne terminologji shkencore. Dallohet nje fjalor i pasur mbarekombetar dhe nje njohje e mire e terminologjive ne disa gjuhe perendimore. Autori njeh mire edhe mendësine dhe dhe shpirtin popullor dhe e ngre ate ne nivelet e dokumentimit shkencor te urtesise popullor si ne rastin e fjaleve te urta nga Dukagjini Gjeresia e tematikes, shumellojshmeria e problemeve dhe gjuha sa fine aq edhe e qarte dhe e kuptueshme e ben kete vellim nje shkolle te mire te publicistikes moderne studimore shqiptare.