Punësimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Punësimi është një marrëveshje në pajtim me ligjin, mes : punëdhënësit dhe punëmarrësit.

Shkalla e punësimit, përfaqëson të gjithë personat e punësuar gjatë kohës së matjeve statistikore. Në statistika përfshihen disa kategori të punonjësve në : sektorin bujqësor ; industri jo bujqësore ; punonjësit me kohë të pjesshme ; punonjësit me kohë të plotë; personeli qeveritar dhe nëpunësit civil ; personat e vetëpunësuar ; punonjësit e papaguar në ndërmarrjet familjare ; ndihmësit shtëpiakë[1].

Punësimi është shume i rëndësishëm për njeriun !

Punesimi ne Kosove[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në Kosovë ekzistojnë egzistojne disa kompani punesimi ose sic njihen ne anglisht me termin theHeadHunter


Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Informacione të mëtejshme për rajonin e Kukësit dhe RDS-në - në internet[lidhje e thyer], maj 2007

Shiko dhe këtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]