Qeliza dendrine

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Qeliza dendrine janë qelizasistemit imunologjik. Qelizat dendrine luajnë rol të rëndësishëm në proçesimin e antigjentrupave si dhe prezentimit antigjen. Qelizat dendrine i gjejmë në çdo pjesë të trupit por parasegjithash më së shumti i gjejmë në palcën e ashtit, gjegjësisht tek Limfociti-T, tek fshikëza, timusi, tonsili (bajamet) dhe Peyer's patches.