Qendra e thirrjeve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një qendër shumë e madhe thirrjesh në Lakeland, Florida (2006).

Një qendër thirrjesh apo qendër e thirrjeve[1] është një aftësi e menaxhuar që mund të jetë e centralizuar ose e largët që përdoret për marrjen ose transmetimin e një vëllimi të madh të pyetjeve me telefon. Një qendër thirrjesh hyrëse operohet nga një kompani për të administruar mbështetjen e produkteve ose shërbimeve në hyrje ose kërkesat e informacionit nga konsumatorët. Qendrat e thirrjeve në dalje zakonisht operohen për qëllime shitjeje si telemarketing, për të kërkuar donacione bamirësie ose politike, mbledhjen e borxheve, hulumtimin e tregut, njoftimet emergjente dhe bankat e gjakut për nevoja urgjente/kritike. Një qendër kontakti është një zgjerim i mëtejshëm për aftësitë e qendrave të thirrjeve të bazuara në telefon, administron trajtimin e centralizuar të komunikimeve individuale, duke përfshirë letrat, fakset, softuerin mbështetës të drejtpërdrejtë, mediat sociale, mesazhet e çastit dhe emailin.

Një qendër thirrjesh shihej më parë si një hapësirë e hapur pune për agjentët e qendrës së thirrjeve, me stacione pune që përfshijnë një kompjuter dhe ekran për çdo agjent dhe të lidhur me një sistem të menaxhimit të thirrjeve hyrëse/dalëse, dhe një ose më shumë stacione mbikëqyrëse. Mund të operohet në mënyrë të pavarur ose të lidhet në rrjet me qendra shtesë, shpesh të lidhura me një rrjet kompjuterik të korporatës, duke përfshirë korporatat kryesore, mikrokompjuterët/serverët dhe rrjetet LAN.

Qendra e kontaktit është një pikë qendrore nga e cila menaxhohen të gjitha kontaktet e klientëve. Nëpërmjet qendrave të kontaktit, informacioni i vlefshëm mund të dërgohet te njerëzit ose sistemet e duhura, kontaktet mund të gjurmohen dhe të dhënat mund të mblidhen. Në përgjithësi është një pjesë e infrastrukturës së menaxhimit të marrëdhënieve me klientët e kompanisë. Shumica e kompanive të mëdha përdorin qendrat e kontaktit si një mjet për të menaxhuar ndërveprimet e tyre me klientët. Këto qendra mund të operohen ose nga një departament i brendshëm përgjegjës ose nga kontraktimi i ndërveprimit të klientit në një agjenci të palëve të treta (të njohura si Qendrat e Thirrjeve të Transferimit).

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Cobb, Liam. "What is a call center? Definition, types, and how they work". Zendesk (në anglishte amerikane). Marrë më 2023-11-25.