Jump to content

Quadragesimo anno

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Quadragesimo Anno (latinisht) do të thotë literalisht "në vitin e dyzetë" është një enciklikë e nxjerrë nga Papa Piu XI (1857-1939). Kjo enciklikë i referohet dhe amplifikon Rerum Novarum-in, një enciklikë e Papës Leo XIII (1810-1903), e botuar dyzetë vite më parë (1891). Të marra së bashku këto dy enciklika përfaqësojë pozicionin zyrtar të Kishës Katolike Romane mbi rendin shoqëror, përfshirë socializmin dhe kapitalizmin.[1]

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime dhe shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Percy L. Greaves, Jr. "Mises Made Easier", 1974