Radio Evropa e Lirë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Radio Evropa e Lirë (shkurt RELSH.) thirret shërbimi në gjuhën shqipe i po të njëtit radiostacion evropian (ang. Radio Free Europe).

Radio Evropa e Lirë bazat e emituesve të vetë dhe bashkëpuntorëve i ka të shtrira po thuaj se në gjithë hapësirën e Kosovës[1]. Po ashtu është prezente në internet nga faqet e së cilës lihet të kuptohet se si mision ka plasimin e informatave dhe ideve që afirmojnë vlerat dhe institucionet demokratike të sistemeve perendimore. Këto vlera janë shpjeguar më detalisht dhe janë përmbledhur në 5 pika.[2]

Ekipi shërbyes në gjuhen shqipe që nga shtatori i vitit 2001 kryesohet nga Arbana Vidishiqi. Ekipi përbëhet nga gazetarë të rregull dhe gazetarë me korrospondencë. Ndër të tjerë pjesë e ekipit janë dhe Ariana Kasapolli, Luljeta Krasniqi, Edona Peci, Zijadin Gashi, Patrick Moore (komentues)[3], Bekim Bislimi,

Burimi i të dhënave[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Shpërndarja e bazave në Kosovë
  2. ^ Artikulli i titulluar "NE"
  3. ^ Pa shënime identifikuese në amzën e RELSH-it