Jump to content

Rakia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zierja e rakisë

Rakia është pije alkoolike e cila zakonisht prodhohet në podrumet shtëpiake në trevat e Ballkanit dhe shpesh ky term përdoret edhe për të gjitha pijet alkoolike. Me fillimin e industrializimit në trevat ballkanike shumë pije alkoolike që vijnë nga Ballkani e kanë marrë këtë emër duke e cituar llojin nga cili frutë është nxjeruar alkooli. Rakia shqiptare ndryshon thelbesisht nga e ashtequajtura raki turke.

  • Raki rrushi
  • Raki kumbulle
  • Raki fiku
  • Raki mani
  • Raki marreje
  • Raki manaferre