Rashidun

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mohammad adil-Rashidun empire-slide.gif

Perandoria Rashidun, Perandoria Islame (arabisht: الامبراطورية الاسلامية ) ose Hilafeti Rashidun ( arabisht : الخلافة الراشدية ) janë termat e përdorur për të përshkruar perandorinë që ishte kontrolluar nga katër pasardhësit e parë të Muhamedit (e "udhëzuar drejt" halifëve). Perandoria u themelua pas Muhammed 'vdekjes s në 632 dhe zgjati deri ' Ali vdekjen 's në 661 . Në kulmin e saj, fuqia e Rashidun Halifet shtrirë në të gjithë Afrikën e Veriut, Gadishullin Arabik, dhe malësitë iranian.