Jump to content

Realiteti virtual

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Studiuesit në Agjencinë Evropiane të HapësirësDarmstadt, Gjermani, të pajisur me një pajisje VR dhe kontrollues të lëvizjes, duke demonstruar se si astronautët mund të përdorin realitetin virtual në të ardhmen për t'u stërvitur për të shuar një zjarr brenda një habitati hënor

Realiteti virtual (VR) është një përvojë e simuluar që mund të jetë e ngjashme ose plotësisht e ndryshme nga bota reale. Zbatimet e realitetit virtual mund të përfshijnë argëtimin (p.sh. video-lojërat ) dhe qëllime edukative (p.sh. trajnim mjekësor ose ushtarak). Lloje të tjera, të dallueshme të teknologjisë të tipit VR përfshijnë realitetin e shtuar dhe realitetin e përzier, ndonjëherë referuar si realitet i zgjeruar ose XR. [1]

  1. ^ "Get Ready to Hear a Lot More About 'XR'". Wired (në anglishte amerikane). 2019-05-01. ISSN 1059-1028. Marrë më 2020-08-29.