Jump to content

Red Hat Linux

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
CD Rom të Red Hat 5.0

Red Hat Linux, përgatitur nga kompania Red Hat, ishte një sistem operativ i bazuar në Linux i përdorur relativisht shumë deri sa ndaloi zhvillimin në vitin 2004.[1] Versionet e hershme të Red Hat Linux quheshin Red Hat Commercial Linux; Red Hat e publikoi fillimisht këtë sistem operativ në 3 nëntor 1994.[2] Kjo ishte derivati i parë Linux që përdorte RPM Package Manager si mvnyrën e administrimit të paketave softuerike, dhe me kalimin e kohës ka shërbyer si pikënisje për disa derivate të tjera Linux si Mandriva Linux dhe Yellow Dog Linux. Në vitin 2003, Red Hat ndërpreu linjën Red Hat Linux në favor të Red Hat Enterprise Linux (RHEL) për kompanitë. Fedora, i zhvilluar nga Fedora Project i mbështetur nga komuniteti dhe sponsorizuar nga Red Hat, është një alternativë të lirë e përshtatshme për përdorim në ambiente shtëpiake.

Referime dhe shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Website e Red Hat Website e projektit Fedora