Regjistruesi digjital

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Regjistruesi digjital është pajisje elektronike e cila mund të regjistrojë zë ose figurë. Për shembull një regjistrues DVD mundë të regjistrojë disqe DVD-je. Ka edhe regjistrues me hard drive të cilët regjistrojnë direkt në hard-drive.

Ka disa lloje të regjistruesve digjital dhe varësisht nga metoda apo materiali i regjistrimit të të dhënave dhe materiali bartës i regjistrimit bëhet edhe klasifikimi i tyre.

Vista-system.png Ky artikull në lidhje me Informatika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.