Jump to content

Restoranti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Restorant Bazilika në bregun e Kellosaarenranta natën në Ruoholahti, Helsinki, Finlandë.

Një restorant është një biznes që përgatit dhe shërben ushqim dhe pije për klientët. Ushqimi në përgjithësi shërbehet dhe hahet në ambiente, por shumë restorante ofrojnë gjithashtu shërbime për marrjen dhe dërgimin e ushqimit. Restorantet ndryshojnë shumë në pamje dhe oferta, duke përfshirë një shumëllojshmëri të gjerë kuzhinash dhe modelesh shërbimesh, duke filluar nga restorantet dhe kafeteritë e lira të ushqimit të shpejtë deri te restorantet familjare me çmim të mesëm, te objektet luksoze me çmime të larta.