Robert Përmeti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Robert Përmeti lindi në Tiranë25 maj të vitit 1949, është piktor shqiptar.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mbaroi shkollën ushtarake 2Skenderbej" dhe për oficer gjithëarmësh nga viti 1963 deri ne 1970. Nderkohe mbaroi edhe shkollen e Kultures dhe gjatë viteve 1970-1975 studioi ne Akademinë e Arteve të bukura në Tiranë për pikturë. Specializohet për skenografi dhe kostumografi. Ka shërbyer në njësi të ndryshme të Forcave të Armatosura, ne njesite ushtarake Fier, Vlore, Sazan, Burrel, Librazhd etj dhe pas viteve ’90 emërohet në Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm, me gradën nënkolonel. Nderkohe ka qene pedagog i jashtem ne univeristetet "UFO" dhe "Medikadent", Veprimtaria e tij artistike përfshin një periudhë mbi 30- vjeçare dhe dominohet kryesisht nga gjinia e tabllosë kompozicionale dhe gjinia e portetit.Ka marre pjese ne shume konkurse kombetare që nga viti 1975 e deri ne vitin 1990. Ka hapur kater ekspozita vetiake dhe tre me bashkautor ne Tirane. Eshte i koleksionuar ne fondin kombetar te Galerise se arteve Tirane.I ekspozuar ne shume vende si SHBA, Angli, Itali, Greqi, Finlande, Turqi etj. Vazhdon me pasion krijimtarine artistike duke e pasuruar ate edhe me gjininë e peisazhit.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]