Roja bregdetare e Shteteve të Bashkuara të Amerikës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Roja bregdetare e ShBA-së eshte dega e forcave te armatosura amerikane qe merret me sigurine detare, zbatimin e ligjit detar dhe kerkim-shpetimin dhe eshte nje nga tete sherbimet amerikane me uniforme. Eshte roja bregdetare me e madhe ne bote, duke rivalizuar aftesite e shumices se marinave.