Jump to content

Rolleti Rus

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rolleti Rus (dhe: Rulleti Rus) sipas thashë e thënave)[1] është një llojë dueli i luajtur në shekullin e XIX nga qarqet e ushtarake ruse. Gjatë këtij dueli përpos shkathtësisë së gjuajtësit rolë të madhë luan edhe fati. Magazinat e dy revolverëve mbushen secila me nga një patronë. Mulliri i revolverëve sillet nga gjuajtësit. Vetëm kur të shtihet kur patroni është drejtë me thëmbusin shkrepë. Loja është e mundëshme edhe vetëm nga një gjuajtës.

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ Der Grosse Brock Haus, Band 18 - Wisebaden 1984 ISBN 3-7653-0363-1