Rudin Lengo

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Rudin Lengo pianist shqiptar. Ai ka lindur në Tiranë. Deri në moshën pesëmbëdhjetëvjeçare ka jetuar në kryeqytet. Përpjekjet për një jetë më të mirë e detyruan familjen e tij që të kërkonte një mundësi më shumë. Kështu menjëherë pas përfundimit të shkollës tetëvjeçare, Rudin Lengo u nis, së bashku me familjen e tij drejt Kanadasë. Aktualisht, ai jeton dhe punon në Toronto, Kanada si mësues privat i pianos dhe pedagog në universitetin e muzikës në Toronto. Përveç studimeve universitare, Rundin Lengo ka ndjekur edhe disa kurse të tjera universitare, Master dhe tani pretendon t’i mbyllë studimet e tij në "Glenn Gould School“ me bursën prestigjioze "Ihnatoëycz Emerging Artist Scholarship". Rudin Lengo, sipas kritikëve të muzikës klasike vlerësohet si një pianist shumë i talentuar.