Jump to content

RuneScape

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Example alt text
Poster i Lojës

Runescape është një lojë MMORPG që është krijuar nga kompania Jagex në vitin 1999.

Përmbajtje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kjo lojë i ngjanë në stil lojeve si World of Warcraft dhe Fallensword. Shumica e lojtarëve nuk paguajnë për lojën, por Runescape ka më shumë se një milion lojtarë që paguajnë. Lojtarët mund të vendosin qëllimet e tyre sepse loja nuk ka ndo një rrugë të detyryshme. Në lojë ka tre lloje kombati : magjistar, shigjetar, dhe luftëtar. Me se shumti një dhunti mund te jete 99. Për njerëz pa pagese ekzistojnë këto dhunti : Attack, Defense, Strength, Constitution, Smithing, Mining. Cooking, Woodcutting, Crafting, Fishing, Runecrafting, Dungeoneering, Firemaking, Prayer, Magic, Ranged, kurse per Members' (ata qe paguajne 5,95 euro ne muaj) kane te shtuar edhe Construction, Agility, Hunter, Thiefing, Herblore, Farming, Fletching, Summoning dhe Slayer. Member's kane një bote 3 here me te madhe dhe kane rreth 200 misione me shume se ata qe nuk paguajnë. Gjithashtu kane me shume arme, gjera, perbindesha...

Edhe pse RuneScape qe nga krijimi ka qen nje lojë klasike Luftetare PVP (Player Vs Player) apo shqip "Lojtari kunder Lojtari" tani ne viteve ne vijim Ka shkuar me shume nga fantazija Duke Shtuar :: TELEPORT (te zdhuket nga nje vend e te shkoj ne vendin tjeter, CLAN CITADLES (Qe shkon me CLAN ne nje bote tjeter duke punuar luftur (ajo bot gjindet nalt e nalt mbi re ku shkon shpejt me ndihmet e PORTAL-it))

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]