Jump to content

Sërt

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sërt është një qytet në Libi. Është në bregun jugor të gjirit të Sidrës, prej nga vjen emri i qytetit. Gjendet mes Tripolit dhe Bengazit. Vendbanimi u themelua në fillimin e shekullit të 20-të nga italianët tek vendndodhja e një fortese të shekullit të 19-të ndërtuar nga osmanët. U shndërrua në një qytet pas Luftës së Dytë Botërore.