Samsung Group

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Samsung Group
삼성그룹
三星商會
Lloji Konglomerat
Industria Konglomerat
Themeluar 1938
Themeluesi Lee Byung-chul
Selia Samsung Town, Seul, Koreja e Jugut
Zona e mbështetjes Botërore
Kryesuesit Lee Kun-hee (President dhe Drejtor)
Lee Soo-bin (President, Drejtor i Samsung Life Insurance)
Produkte Kimikate, paisje elektronike, komponentë elektronikë, paisje mjekësore, instrumente preçizioni, gjysëmpercjellësa, anije, paisje telekomunikacioni
Shërbime Marketing, ndërtim, shërbime financiare, shërbime mjekësore, shërbime teknologjike, tregëti me pakicë
Të ardhurat $247.5 miliardë (2011)
Të ardhurat operative $ 18.3 miliardë (2011)
Të ardhurat neto $ 18.3 miliardë (2011)
Totali i aktiveve $ 384.3 miliardë (2011)
Punonjësit 369,000 (2011)
Filialet Samsung Electronics
Samsung Life Insurance
Samsung Heavy Industries
Samsung C&T
Samsung SDS etj.
Adresa e internetit Samsung.com