Jump to content

Sektori Italianë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sektori italian është sektor ushtarak i NATO-së në Kosovë. Sektori zë hapësiren perendimore të Kosovës dhe është i kufizuar brenda kufinjëve të rajonit Peja (Pec) sipas sistemit të Serbisë të ndarjes së rajoneve të Kosovës. Ky sektor zë një sipërfaqe prej 2.420km2 dhe në të llogaritej (1999) që jetonin rreth 414.187 banrë. Qendra komanduese ushtarake e sektorit që gjendet nën kontrollin e komandës ushtarake të italianëve është Peja.

Nën komandën ushtarake italiane kanë shërbyer edhe pjestarë të shtatëmadhorive tjera nga pjesë të ndryshme të botës.