Jump to content

Sektori Gjermanë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sektori gjerman është sektor ushtarak i NATO-së në Kosovë. Sektori zë hapësiren jug-perendimore të Kosovës dhe është i kufizuar brenda kufinjëve të rajonit Prizreni (Prizren) sipas sistemit të Serbisë të ndarjes së rajoneve të Kosovës. Ky sektor zë një sipërfaqe prej 1.909km2 dhe në të llogaritej (1999) që jetonin rreth 376.076 banrë. Qendra komanduese ushtarake e sektorit që gjendet nën kontrollin e komandës ushtarake të italianëve është Prizreni.

Nën komandën ushtarake gjermane kanë shërbyer edhe pjestarë të shtatëmadhorive tjera nga pjesë të ndryshme të botës.