Jump to content

Sen Gotard

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
vendndodhja
rruga e vjetër
rruga e re, ana veriore e Alpeve
Rruga nga ana jugore e Alpeve

Sen Gotard (Italian: San Gottardo, angl. St. Gotthard, gjerm. Sankt-Gotthard ) është qafë malore në malet Alpe, që mundëson lidhjen e Evropës Qendrore me vendet e Evropës Jugore gjegjësisht Italinë me Zvicrrën. Këtu është hapur tuneli në një gjatësi prej 15 km. Lidhë qytetet Goschenen dhe Arilo. Është në lartësi mbidetare prej 2 108 m.