Sergei Stanishev

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sergei Stanishev (2007) Kryeministër, Bullgaria - bullgar nga Bullgaria.

Sergei Stanishev u emërua kryeministër më 16 gusht 2005 pasi Partia Socialiste Bullgare (BSP) e tij fitoi zgjedhjet parlamentare më 25 qershor. Ai zëvendësoi Simeon Sakse-Koburg në këtë detyrë.

Stanishev lindi më 5 maj 1966 në Kherson, Ukrainë. Ai u diplomua në histori në Universitetin Shtetëror të Moskës më 1989 dhe mori gradën e doktoraturës më 1994. Ai u specializua në shkencat politike në Shkollën për Studime Politike të Moskës më 1998 dhe ishte një student me kohë të pjesshme në marrëdhëniet ndërkombëtare në Shkollën Ekonomike në Londër ndërmjet 1999 dhe 2000.