Serpenti dhe Hija

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Serpenti dhe Hija
Serpenti dhe Hija, roman, Botimet Buzuku
AuthorVeli Karahoda
GenreRoman
PublisherSh.B. Gjon Buzuku
Pages160
ISBNISBN 978-9951-08-200-6

Serpenti dhe Hija është roman i shkruar nga Veli Karahoda.

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

"“Serpenti dhe Hija” është romani më i ri i Veli Karahodës, i cili po i ofrohet lexuesit nga Botimet Buzuku, duke (ri)sjellë në vëmendje një shkrimtar klasi, i vlerësuar disa herë me çmimet letrare më të larta të Kosovës. Ndërtuar me një tregim joshës dhe ambient pothuajse surrealist, trekëndëshi Shkodër-Malësi e Madhe-Prizren në fillimshekullin e trazuar XX, “Serpenti dhe Hija” është një roman që të magjeps, si nga struktura rrëfimore, bota e trandur shqiptare e fillimshekullit XX dhe “heronjtë” që mbesin gjatë në kujtesë... ” (Botimet Buzuku, 2015)