Shaban Murati

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shaban Murati diplomat karriere dhe gazetar shqiptar. Autor i shumë librave , shkrimeve dhe komenteve mbi marrëdhëniet ndërkombëtare dhe rolin e Shqipërisë në to.

Botime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Serbia kundër Serbisë : analizë e një gjysmërevolucioni të lënë përgjysmë - 2004
 • Enigmat diplomatike të pavarësisë së Kosovës : (fletë nga ditari i një ambasadori) - 2007
 • Çështja shqiptare pas pavarësisë së Kosovës : një testament diplomatik - 2009
 • Profile të diplomacisë europiane në Ballkan - 2009
 • Hije në diplomacinë shqiptare - 2012
 • Diplomacia shqiptare në kërkim të identitetit - 2013
 • Rusia ballkanike - 2014
 • Shqiptarët e Maqedonisë, prioritet i çështjes shqiptare - 2016
 • Ballkani faustian - 2016
 • Çështja e paqenë e detit, një intrigë diplomatike greke apo shqiptare? - 2018
 • Kalvari diplomatik i shtetit të Kosovës - 2018
 • Bosnja: Një pikëpamje nga Tirana - 2019
 • Antitabu : Këshilla për miqtë - 2020
 • Deti midis Shqipërisë dhe Greqisë - 2020
 • Vetëvrasja diplomatike e Kosovës dhe e Shqipërisë - 2021