Shaqir Tojgari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Shaqir Tojgari

Shaqir Tojgari, (1930 Prishtinë - 3 maj 2013 Prishtinë), tipograf shqiptar.

Ishte një ndër pionierët e parë, pas Luftës së dytë botëre në profesionin e garafikës. U lind në Prishtinë më 1930. Shkollimin e mesëm dhe atë fillorë i kreu në vendlindje, ndërsa më vonë e kulifikimin e lartë për radhitës me makinë[1] me plumb, në vitin 1964. Punoi në NGB Rilindja deri sa u pensionua, pas 42 viteve në profesionin e grafikës. Është njëri ndër themeluesit e Shkollës së grafikës në vitin 1973. Vdiq në Prishtinë, në vitin 2013.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Musë prelvukaj & Nezir Berisha – Shkolla e Mesme Teknike “28 nëntori” Monografi, Prishtinë 2012. f.31, 70, 74