Shenjat e Urdhërave të Prera

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shenjat e urdhërave të prera kanë formë rrethore dhe vendosen në atë vend ku hyjnë në funksion. Përjashtim nga forma rrethore bëjnë shenjat kryqëzim i rrugës me rrugën me përparësi kalimi e cila ka formë trekëndëshi dhe vendoset me maje teposhtë dhe shenja ndalje e detyrueshme që ka formë tetëkëndëshi. Shenjat e urdhërave të prera kanë këto domethënie ndalim, kufizim dhe detyrim. Shenjat e detyrimit kanë formë rrethore ngjyra themelore e tyre është e kaltërt dhe simbolet e bardha.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]