Sherif Maloku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Prof. Dr.Sherif Maloku, është gjeografë shqiptarë.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prof. Dr.Sherif Maloku u lind në vitin 1941 në fshatin KosinëFerizajit. Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në Ferizaj, Shkollën e Lartë Pedagogjike në Shkup, ndërsa studimet e gjeografisë i përfundoi në Prishtinë në vitin 1972 duke qenë në mardhënje pune. Studimet pasdiplomike i filloi në Lubjanë në vitin 1976 dhe i përfundoi në vitin 1979, duke e fituar titullin e magjistrit të shkencave . Disertacionin e doktoraturës e mbrojti në vitin 1978Prishtinë.


Punoi disa vite si arsimtar e pas diplomimit edhe si professor i gjeografisë në shkollen fillore, gjimnaz dhe normale të Ferizajit e pastaj edhe si drejtor shkolle.derisa kryente detyren e drejtorit të dshkollës , zgjedhet redaktor i gjeografisë në Entin e teksteve dhe Mjeteve Mësimore në Prishtinë. Në këtë Ent e ka kryer edhe detyren e kryeredaktorit dhe për një kohë të shkurtër edhe të drejtorit.

Prej viti 1987 e deri në vitin 1989 u angazhua is ligjërues në Seksionin e Gjeografisë e ë 1990 u zgjodh is docent dhe më vonë edhe professor inordinar për lëndën Metodika e mësimit të Gjeografisë dhe Gjeografia Regjionale Afro-Azia. Në këtë seksion punoi 8 vite duke dhënë kontribut të çmuar në lëmin e metodikës. Vdiq në moshën 57 vjeëare, më 5 janar të vitit 1998. Botoi tekstin universitar nga kjo lëmi, disa botime të veçanta dhe shumë punime profesionale-shkencore. Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.