Jump to content

Shikoku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shikoku

Shikoku është një nga katër ishujt kryesorë të Japonisë.

Është 225 km i gjatë dhe midis 50 dhe 150 km i gjerë. Ka një popullsi prej 3.8 milionë banorësh (deri më 2015, 3.1%). Është në jug të Honshut dhe në verilindje të Kjushut. Emrat e lashtë të Shikokut përfshijnë Iyo-no-futana-shima (伊予之二名島), Iyo-shima (伊予島), dhe Futana-shima (二名島), dhe emri i tanishëm i referohet katër provincave të dikurshme që përbënin ishullin: Awa, Tosa, Sanuki, and Iyo.