Shirin Ebadi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shirin Ebadi (lindur në Hamadan, Iran më 21 qershor 1947) juriste, aktiviste e të drejtave të njeriut, themeluese e Qendrës së të Drejtave të Njeriut në Iran dhe fituese e Çmimit Nobel për Paqe.