Jump to content

Shkolla Ndërkombëtare Shqiptare

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shkolla Ndërkombëtare Shqiptare (anglisht: Albanian International School) është një shkollë ndërkombëtare në gjuhën anglezeTiranë, Shqipëri. [1]

Kurrikula e Shkollës Ndërkombëtare Shqiptare i përmbahet standardeve të përbashkëta bërthamore të zhvilluara në Shtetet e Bashkuara me modifikime të vogla.

Shkolla Ndërkombëtare Shqiptare përdor vlerësimin NWEA MAP Growth për vlerësimin e rritjes së nxënësve. Kjo mbetet e vetmja shkollë ndërkombëtare në Tiranë që teston dhe shpërndan publikisht rezultatet e testeve ndërkombëtare të studentëve.

Shkolla Ndërkombëtare Shqiptare është gjithashtu shkolla e parë dhe e vetme në Ballkan që përdor notimin e bazuar në standarde (SBG) për vlerësimet e saj në klasën e anglishtes dhe matematikës. SBG i referohet sistemeve të mësimdhënies, vlerësimit, notimit dhe raportimit akademik që bazohen në studentët që demonstrojnë të kuptuarit ose zotërimin e njohurive dhe aftësive që ata pritet të mësojnë ndërsa përparojnë në arsimimin e tyre.

Krahasimi i rritjes së studentëve në Shkollën Ndërkombëtare Shqiptare

Shkolla ndodhet në qendër të qytetit në periferi të Tiranës dhe ndodhet në ish-ambasadën franceze. Ndërtesa është rinovuar dhe përmirësuar ndjeshëm gjatë dy viteve të fundit me përmirësime të vogla në vazhdim. AIS kohët e fundit ka zgjeruar klasën e kopshtit, ka shtuar kafenenë, ka shtuar një sistem kryesor alarmi zjarri, ka shtuar një shkallë të jashtme emergjente, ka shtuar kamera vëzhgimi, teknologji udhëzuese për të akomoduar testimin MAP dhe dy hapësira kryesore të zyrave hyrëse. Hapësira e jashtme mbush njërën anë të një blloku të qytetit drejtpërdrejt përballë Ambasadës së SHBA, me mure të larta llaçi të mbushura me gardhe prej hekuri që rrethojnë perimetrin, me dy porta të mëdha për të kaluar automjetet. Perimetri përcakton një rrugë të asfaltuar në formë U-je, e cila rrotullohet rreth ndërtesës duke lejuar hyrjen dhe daljen e prindërve të lehtë kur marrin fëmijët e tyre. Ekziston një fushë e madhe loje në natyrë e mbuluar me terren artificial dhe e mbyllur me rrethojë me zinxhirë përreth dhe rrjetë sipër. Kjo fushë është e pajisur për futboll, basketboll dhe volejboll.

Jashtë, pranë fushës së lojës është një shesh lojërash i vogël për parashkollor me lëkundje, rrëshqitje, shtëpi lojrash dhe pajisje të tjera parashkollore. Shkolla është e licencuar nga Ministria e Arsimit dhe plotëson ose tejkalon kërkesat e Ministrisë së Arsimit Shqiptar për arsimin, sigurinë shëndetësore dhe rregulloret e punës.

  1. ^ "School website" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 2012-01-31. Marrë më 2019-05-11.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]