Jump to content

Shkretëtira Tar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shkretëtira Tar është në kufi në mes Indisë dhe Pakistanit.

Xhejselmir në Raxhastan gjindet në mes të shkretëtires Tar.

Shkretëtira Tar (gjithashtu është e njohur me emrin Shkretëtira e madhe e Indisë ) përfshinë nji pjesë bukur të madhe të Indisë perëndimore. Shtrihet nëpër katër shtete të Indisë|: Penxhab, Harajan, Raxhastan i Guxharat, dhe përfshinë një sipërfaqe prej 208.110 км².

Shkretëtira vazhdon edhe në Pakistan ku e emrr emrin skretëtira Çolistan. Pjesa më e madhe e shkretëtirës Tar shtrihet në Raxhastan dhe përfshinë 61% të teritorit. Shkretëtrira kryesisht është shkëmborë , ndërsa nji pjesë krejt e vogël në perëndim është rënore.

 Commons: Thar Desert – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale