Jump to content

Shkretëtira e Namibisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shkretëtira e Namibisë është shkretëtirë e madhe në jug-perëndim të Afrikës. Emri “Namib” në gjuhën name ka kuptmin “ e madhe” dhe me të vërtetë shkretëtira zë hapsirë të madhe rreth 50,000 km², duke u shtrirë përgjatë oqeanit Atlantik me rreth 1 600 km. Nga lindja gjerësia e saj është nga 50-160 km. Kjo shkretëtirë llogaritet shkretëtia më e vjetër në botë.

 Commons: Namib Desert – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale