Shkretëtirat malore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shkretëtira malore në Maroko

Shkretëtirat malore janë vende aride në lartësi të mëdha.Rasti më i vaçant është vendi në veri të Himalajeve në hapsirën e maleve Kunlune dhe rrafshnaltës së Tibetit. Shum vende në këtë hapësira ndodhen në lartësitë të cilat kalojnë 3000 m dhe rexhimi termal është hemiboreal bile dhe boreal. Këto vende aride ( të reshurat mesatare vjetore shpesh është edhe më e vogël se 40 mm) jan shum larg burimit të lagështisë.
Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]