Shoqata Kombëtare e Guidave Turistike të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shoqata Kombëtare e Guidave Turistike të Shqipërisë (NATGA) është një shoqate jofitimprurëse që synon ngritjen e cilësisë se udhërrëfyesve te turisteve si edhe mbrojtjen e interesavet te këtij grupi.Shoqata u themelua ne vitin 2006 dhe ka kryer disa trajnime dhe aktivitete

Organizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shoqata eshte e organizuar me deget e saj edhe ne qendrat rajonale te Shqiperise.

Statuti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Veprimtaria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ndermjetesimi midis ministrit dhe drejtorive perkatese si edhe ngritja e procesit te licensimit te guidave

Trajnime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. "Teknika te guidimit turistik" 21-25 prill Sarandë-Gjirokastër 2010
  2. "Trajnim për teknikat e guidave turistike" 26-29 janar Elbasan 2012
  3. "Trajnim për akreditimin e guidave te turisteve" 25-27 janar Tiranë 2019
  4. "Trajnim për akreditimin e guidave te turisteve" 25-27 janar Sarandë 2019

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kryetar nga 2006 deri 2014 Fredi Doko

Nga dhjetor 2014 Dr. Martin Mato

Literatura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]