Vallja e Shotës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Shota (valle))
Jump to navigation Jump to search

Vallja e Shotës është një ndër vallet më të njohura në Kosovë. Fjala "Shotë" përdoret me përkëdheli tek vajzat e reja, të shkathta e të pashme. Vallja luhet ne disa variante: dy vajza dhe dy djem bëhen çifte. Është valle lirike. Luhet në të gjitha tubimet festive dhe më shumë gjatë dasmave.