Jump to content

Shqipëria në Lojërat Olimpike dimërore 2010

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shqipëria, merr pjesë për herë të dytë në historinë e Lojërave Olimpike Dimërore, nga 12-25 shkurt 2010, në Vankuver (Kanada). Flamuri shqiptar u përfaqësua nga skiatori Erion Tola. I lindur në Tiranë në 15 dhjetor, 1986 i cili jeton dhe stërvitet në Cervino (Itali). Në Vankuver Tola garojë në tre gara në kategorinë ski alpine. Bëhet fjalë për super G në 19 shkurt, slalomin gjigand në 21 shkurt , dhe slalomin në 27 shkurt. Skiatori shqiptar Erjon Tola më parë ka fituar kualifikimin për pjesëmarrje në Lojërat Olimpike Dimërore në “Torino 2006”, ku edhe aty ka qenë flamurmbajtësi shqiptar.