Shtëpia mashkullore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Shtëpitë mashullore janë objekte te disa popuj natyral, shpesh ndërtesa të mrekullueshme të cilat meshkujt i përdorin si vend gjumi a tubimi, te cilat gratë dhe fëmijët nuk mund ti shkelin. Këto shtëpi ju shërbejnë atyre si vend i përbashkët i kulturës mashkullore dhe si strehimi i objekteve kulturore si maskat, veglat muzikore etj.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ E. Schleiser: Die Erscheinungsformen des Mannerhausen und des Klubwesens in Mikronesien (1953).