Shtatë Mëkatet Vdekjeprurëse (grup fiktiv)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shtatë Mëkatet Vdekjeprurëse (七つの大罪, Nanatsu no Taizai) janë urdhri më i fortë dhe më i egër i Kalorësve të Shenjtë në Mbretërinë e Liones. Ata u formuan nga shtatë kriminelë brutalë, të cilët ishin dënuar të gjithë për krime të rënda dhe kishin gdhendur në trupat e tyre simbolet e shtatë kafshëve. Pasi ishin përgatitur për vrasjen e Kalorësit të Madh të Shenjtë, ata u shpërndanë për një kohë të pacaktuar, si dhe u markuan si tradhtarë dhe zuzarë. Ata janë protagonistët kryesorë të serisë manga Nanatsu no Taizai.

Anëtarët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Meliodas (Mëkati i zemërimit të dragoit)
 • Diane (Mëkati i zilisë të gjarprit)
 • Ban (Mëkati i lakmisë të dhelprës)
 • King (Mëkati i përtacisë të ariut Grizzly)
 • Gowther (Mëkati i dëshirës së dhisë)
 • Merlin (Mëkati i pangopësisë së derrit)
 • Escanor (Mëkati i krenarisë së luanit)

Simbolet e kafshëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të gjithë anëtarët kanë një simbol të kuqërremtë të ndryshëm të një kafshe në një pjesë të trupit të tyre.

 1. Meliodas: Meliodas ka simbolin e një dragoi që kafshon bishtin e tij, duke bërë një rreth në krahun e tij të majtë, afër shpatullës.
 2. Diane: Diane ka shenjën e një gjarpri me një fund të bishtit të mbështjellë në kofshën e saj të majtë.
 3. Ban: Ban ka simbolin e një dhelpre në anën e majtë të belit.
 4. King: King ka shenjën e një ariu Grizzly që shikon nga e majta mbi këmbën e tij të majtë, zakonisht është i fshehur poshtë pantallonave dhe këpucëve të tij.
 5. Gowther: Gowther ka simbolin e një dhie me brirë gjigantë në anën e djathtë të gjoksit të tij.
 6. Merlin: Merlin ka shenjën e një fytyre derri të drejtë me degë që rriten në të në anën e majtë të qafës së saj.
 7. Escanor: Escanor ka shenjën e një luani me një mbresë në syrin e tij të djathtë që mbulon shpinën e tij.

Mëkatet e bëra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Secili anëtar i Shtatë Mëkateve Vdekjeprurëse ishte gjykuar dhe shpallur fajtor për kryerjen e një krimi të rëndë nga Mbretëria e Liones, me titullin e tyre duke u dhënë bazuar në dështimin e rrënjës morale nga ana e tyre që shkaktoi këtë krim. Megjithëse tingëllon qartë, për shumicën e tyre duket se rrethanat lehtësuese ishin në lojë.

Meliodas[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Meliodas e konsideron mëkatin e tij si dështimin e tij për të mbrojtur Danaforin, qytetarët e saj dhe Liz nga shkatërrimi i mbretërisë. Historia zyrtare është se Meliodas humbi veten në zemërimin e tij dhe asgjësoi vetë Mbretërinë.

Diana[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Diane dhe Matrona u punësuan nga kalorësit e Liones si mercenarë për t'i ndihmuar ata në një betejë kundër egërsirave të huaj. Kalorësi i Shenjtë Gannon i mashtron ata, duke zbuluar qëllimet e tij përfundimtare për të rrëzuar një gjigant për reputacion dhe prestigj. Megjithëse Fatkeqësisht Matrona "vdes" nga një shigjetë helmuese, Gannon nënvlerëson forcën e saj dhe planet e tij prishen. Gjigandia "vdes" pasi vrau shumicën e trupave duke përfshirë Gannon, me të mbijetuarit e mbetur që falsifikuan raportin e incidentit për të hedhur fajin tek Diane. Ajo përfundimisht është etiketuar mëkati i zilisë për xhelozinë e saj ndaj Matronës (të cilën ajo supozohet se e vrau), së bashku me 330 kalorës të pafajshëm të mbretërisë. Ajo është dënuar me vdekje duke prerë kokën por Meliodas e prishi atë me urdhra të drejtpërdrejtë të mbretit të Liones.

Ban[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si i mbijetuari i vetëm i Pyllit të Mbretit të Zanave, ai mori fajin dhe u dënua për shkatërrimin e pyllit dhe vrasjen e shenjtorit të tij mbrojtës, Elaine. Si rezultat, ai u dënua me vdekje dhe u bë i njohur si mëkati i lakmisë për shkak të lakmisë së tij të dukshme për pavdekësinë.

King[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pasi gjoja i dha fund jetës së Helbramit, King mori dënimin për shpërfilljen e vrasjes masive të Helbramit ndaj njerëzve vazhdimisht për një periudhë pesëqind vjet. Kjo erdhi afër për të ndezur një luftë midis njerëzve dhe zanave. Si pasojë, ai u dënua me një burg për një mijë vjet dhe u njoh si mëkati i përtacisë pasi ai injoroi mizoritë e bëra.

Gowther[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gowther u dha mëkati i epshit pasi u akuzua për detyrimin e Nadja, motrës së madhe të Bartra Liones, për veprime të ndyra seksuale, të cilat përfunduan me vdekjen e saj. Në realitet, Nadja dhe Gowther ishin të dy të dashuruar dhe mjaft të lumtur në praninë e njëri-tjetrit. Pastaj u zbulua se Nadja ishte afër vdekjes dhe dëshironte të kalonte momentet e saj të fundit me Gowther. Pas një çasti pasioni, ajo vdiq paqësisht në përqafimin e Gowthers dhe, në panik, Gowther u përpoq ta ringjallte atë duke i shqyer zemrën e tij magjike dhe duke zëvendësuar Nadja me të, pa rezultat. Ndërkohë Gowther po bërtet, duke lajmëruar disa roje aty pranë që e gjejnë atë në një dhomë gjumi plot me gjak me trupin e ndjerë të Nadjas poshtë tij.

Escanor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Escanor akuzohet nga Mbretëria e Liones për terrorizmin dhe shkatërrimin e shumë fshatrave dhe qyteteve, duke plagosur rëndë Kalorësit e Shenjtë të cilët u përpoqën ta frenojnë, duke përfshirë edhe Kalorësin e Madh të Shenjtë Zaratras, dhe për mosrespektim të mbretit gjithashtu. Duke e etiketuar atë si mëkati i krenarisë, Escanor dënohet me rrahje me kamxhik dhe pastaj me varje publike.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Deri më tani, vetëm dy nga Shtatë Mëkatet Vdekjeprurëse janë të së njëjtës racë: Meliodas është një demon, Ban dhe Escanor janë njerëz, Diane është një gjigante, King është një zanë dhe Gowther është një kukull. Raca e Merlin aktualisht është e panjohur, por ajo e përshkruan veten si pjesërisht njerëzore.
 • Paraqitja manga e kafshëve dhe ngjyrave të shoqëruara me secilën prej mëkateve ndryshon nga paraqitja konvencionale; Mëkati i zemërimit të ariut, mëkati i qenit nga zilia, mëkati i lakmisë së bretkocës, mëkati i përtacisë së dhisë, mëkati i lakmisë së lopës, mëkati i pangopësisë së derrit dhe mëkati i krenarisë së kalit.
 • Merlin është e vetmja anëtar e grupit që nuk e kanë shpjeguar mëkatin e saj.