Sislej Xhafa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Sislej Xhafa duke spjeguar para studentëve të rinjë gjatë panairit artistik Art basel 2019
Sislej Xhafa përpara veprës së tij artistike "ovoid solitude", Basel, 2019

Sislej Xhafa u lind në Pejë në vitin 1970. Aktualisht jeton dhe punon në New York. Ai ka prezantuar punimet e tij në ekspozita të shumta në vende të ndryshme të botës, si: Kaliforni, Itali, Turqi etj. Për punën e tij artistike ai është shpërblyer me çmime të shumta si “Onufri” në Tiranë, “Biella 2001” nga fondacioni “Pistoletto” etj.