Sistemet e Ekuacioneve Diferenciale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

SISTEMI I EKUACIONEVE DIFERENCIALE[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nje grup te ekuacioneve diferenciale qe varet nga n-funksione me derivatet e tyre, formon sistemin e ekuacioneve diferenciale. Sistemi i ekuacioneve diferenciale ka kete forme:

Ndersa kur y=0 fitojme formen:

Rendesia e tyre[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ekuacionet diferenciale kane rendesi shume te madhe si ne matematike ashte edhe ne shkence dhe teknike.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Matematika 2 - Hajdar Peci(Fakulteti i Inxhinierise Elektrike dhe Kompjuterike)
  • Matematika 3(Ejup Hamiti dhe Shqipe Lohaj) - Permbledhje Detyrash(Fakulteti i Inxhinieris Elektrike dhe Kompjuterike)